Trött, tröttare, tröttast...

Oj vad jag har varit trött idag, nästan inte kunnat hålla ögonen öppna på jobbet, det har verkligen känts som att John Blund kastat sand i dem, jag funderar lite på om det kan vara allergi. Vi var ute och åt middag igår på den indiska, andra gången jag var där på en vecka då vi hade team-middag där förra veckan på min rekommendation. Sen gick vi och såg Champions League matchen på nån engelsk bar i Raval. Vi hade inte så mycket val eftersom precis ALLA i hela stan naturligtvis skulle se matchen. Efter det hann vi med en snabb sväng till La Concha, även kallat vattenpipestället av oss tjejer, för att säga hej till de som inte velat se matchen. Jag var trots allt i säng kl 12 så hade absolut ingen anledning att vara så trött idag.

Var alltså inte särskilt produktiv på jobbet, och inte blev det bättre av att min laptop skulle lämnas in till IT igen på rengöring (ja alltså ta bort cache och onödiga filer och sånt antar jag). Jag satte alltså vår praktikant på att hämta upp en av våra datorer från vårt training room och sen installera den. Nädå, jag följde med och hämtade den men jag frågade lite snällt om han kunde koppla in den, han gillar sånt och satt dessutom och surfade och hade inget bättre för sig. Det är inte så att jag inte kan koppla in den själv, tro mig, som trainer måste man typ ha en master i hur man kopplar datorer, kablar, projektorer osv, men jag var trött och hade inte alls lust att hålla på med sånt. L tyckte det hela var mkt roligt och retade mig och sa att jag ju vanligtvis var så noga med equal rights etc. Men hallå, nåt ska man ju ha män till som sagt. Jag är nog lite dålig på det där, jag kan lätt manipulera killar till att göra saker för mig, kanske därför mina ex tröttnar på mig ha ha. Bortskämd pappas flicka ja, får bättra mig!

Sen var det dags för IT-lunch, IT teamen hade ngn presentation, av nån anledning var jag på inbjudan och eftersom det ingick lunch tackade jag ju inte nej. Jag visste ju det mesta men fick lite mer info om de nya IT-projekten som jag inte hunnit sätta mig in i än. Frågade en hel del frågor och visade vad jag gick för. Jag har nämligen bestämt att jag måste visa framfötterna mer på jobbet, mest för min egen skull. Jag har mycket att säga men ibland är jag blyg på möten, konstigt eller hur när mitt jobb är att hålla presentationer, och det har jag oftast inga svårigheter med alls! Efter det var det team lunch på mexikanska eftersom det var F's sista dag idag innan mammaledighet. Så mycket socialiserande, och sen kändes det som att jag sprang runt och hjälpte folk resten av dagen. Nu är jag på väg ut verkar det som, en till födelsedag som ska firas med lite barhäng. Ledig imorgon och hoppas på varmt väder och sol som det var i helgen så att man kan bättra på brännan lite. Jag måste ju ta det sakta men säkert!

Jaha, hej hallå ja...

Det var ju dagbok det var tänkt att det skulle bli, så att man kan läsa för sig själv när man blir gammal och grå, får plottra lite med designen senare. Ska bli kul att skriva på svenska då jag nästan aldrig gör det nuförtiden...egentligen bara en futtig del av alla jobb-mail, plus då på Messenger om jag pratar med svenska kompisar, och sammanlagt blir det är ju inte mycket faktiskt! Jag jobbar ju då på ett amerikanskt företag i Barcelona kan jag kanske inflika, och även om vi är en del svenskar på jobbet så är det jag som redigerar texter, kommunikationer och presentationer på engelska hela dagarna. Eller, ja, det är en väldigt stor del av mitt jobb som trainer faktiskt. Idag gjorde jag dock färdigt en undersökning på svenska.....jag har länge funderat på ett bra svenskt ord för Customer Satisfaction Survey men hittade inget så slutade med att jag bara använde ordet undersökning på ett klurigt sätt. Googlade och hittade kundbelåtenhet som översättning för customer satisfaction som rekommendation på en ngt icke-officell sida. Nä, töntigt tyckte jag så det ordet använde jag inte och kommer nog inte heller att använda.

Var ganska trött på jobbet idag, efter att ha varit ganska sliten hela söndagen. Var på den ökända champagnerian i lördags och champagne, eller cava som det heter i spansk version, är inte direkt särskilt uppskattat av min kropp att bryta ner tydligen. Men kul hade jag, träffade P som var väldigt kramig, en före detta kollega från Portugal, som även är mitt ex bästa kompis. Exet var också där, och det var ju intressant, vi hade nämligen inte setts på över en månad. Det var jättekul, jag blir väldigt glad på cava och pratade med några bekanta och även några nya människor som var väldigt trevliga. Två av dem var väldigt söta och verkade lite intresserade, men på grund av vissa omständigheter fick jag efter ett par minuter dra mig tillbaka till mina kompisar. Jag kan rekommendera champagnerian, underbart god och billig cava, men förbered er på trängsel! Ligger vid metro Barceloneta nere vid hamnen.

Tillbaka till jobbet ja, min belgiska kollega hade lagat lunch. Då vi är ett team på nio personer som jobbar med kvalitetssäkring (mest) och utbildning (lite mindre, då endast jag och L är trainers på heltid) och vi måste täcka sådär en sju olika språk, så innebär det också att vi representerar hela Europa, och även Latinamerika i viss mån. Så vi har en tradition där vi bjuder på typisk mat från vårt land nån gång, och just idag blev det då belgiskt, vol-au-vent med pommes frites från Belgien. Jag är ganska säker på att det hette så på franska. Underbart gott i a f, någon slags stuvning med kyckling och champinjoner. Blev dock så mätt (förmodligen eftersom jag endast åt ett äpple på hela dagen igår) att jag inte direkt behövde laga mat när jag kom hem. Istället tittade jag på ett avsnitt av Will & Grace, lyssnade på boken The Hobbit i min iPod och somnade sedan. Vaknade och började surfa lite och hamnade till slut här. Känner mig något lat ikväll, men å andra sidan hade jag utbildning halva dagen och har sedan hjälpt mina nya kollegor halva dagen och känner mig något uttömd på happy energi, så var tvungen att ladda om batterierna till imorgon. Dessutom spelade jag både paddle OCH basket i lördags i det fina vädret, 28 gradetrvarmt, så känner att jag har sportat tillräckligt för ett par dagar.

Imorgon fyller en av tjejerna år, så då blir det fömodligen middag på underbara indiska restaurangen Lasani och sedan vattenpipestället som hon älskar i Raval, men detta endast om vi har fått lön för vi är allihopa panka som lusar.

Då fastnade man nästan redan från början...

då man skulle välja namn på bloggen, turkosa fanns ju redan så fick köra på turkosast...ha, tji fick den som redan hade turkosa. Ingen aning varför, men turkost är ju min favoritfärg och det känns inte som att namnet på bloggen har så stor betydelse faktiskt, inte ens ur marknadsförings-synpunkt. Det är ju inte tänkt att det ska bli en modeblogg direkt.

Eftersom jag inte uppdaterat min blogg på engelska på evigheter och haft lite funderingar på att skriva på svenska så kör vi igång, får se hur det går!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0