Status update

Therese chillar vid poolen på kanarieholmarna när du läser detta...

Världens mest miljöovänliga jobb

I byggnaden där mitt kontor ligger (vi expanderar dock så mkt att vi nästan tagit över alla våningar) jobbar det säkerhetsvakter i lobbyn. Det är gamla, gnälliga gubbar (jag har berättat om dem och städerskornas maktgalenhet förut). Häromdagen fick jag reda på varför AC:n alltid står på på morgonen och det är iskallt, överallt, vinter som sommar. Jo, det är en av de här gubbarnas uppgift att varje morgon kl 5 när han kommer till jobbet, sätta på AC:n i varje rum. Det är hans uppgift, sen om det är januari och 2 grader ute spelar ingen roll. Vart finns det sunda förnuftet??? Är det inte en enda människa som reagerar på att det är helt åt helsike?

Vi retar oss nåt fruktansvärt på det....ok om det är kallt på kontoret på morgonen mitt i vintern för att man inte haft värmen på under natten, det kan jag ju förstå. Men att det är kallt för att det är nåns jäkla uppgift att sätta på AC:n varje dag, nä det går inte in i min skalle. Kanske finns det nån anledning, jag skulle gärna vilja veta vad den är i så fall.

Oj, oj, oj...

Dags för ett inlägg jag vet, men den senaste veckan har rusat förbi och varit allmänt jobbig, och som sagt så är det svårare att skriva om sånt...förra veckan vaknade jag helt plötsligt av kliande utslag lite här och där på kroppen, allmän panik, vad kan det vara liksom? Funderade på om det var pistagenötter jag ätit, har vi vägglöss, vad är detta? Gick till företagsvården som sa att det händer, att jag kanske ätit nåt, det var alltså vanliga nässelutslag...nu har jag ätit jordnötssmör och inser att det inte var nötter i a f (tur det!). Jag med min glutenintolerans och vitiligo har ju ett meckigt immunförsvar så läkaren sa att det kunde vara det....nu är de borta i a f, tack och lov!

I helgen var vi i Andorra och åkte skidor, underbart var det! Dock lyckades jag riva upp min gamla ryggskada i slutet av dagen på lördagen så fick ägna mig åt shopping på söndagen istället. Försökte se det positiva i att jag kunde sova ut och äta frukost i lugn och ro, men var ändå rätt arg över att jag inte kunde åka skidor den dagen, såsom jag sett fram emot det! Så det känns som att jag har en liten period där min kropp strejkar och det bara är drama hela tiden. Nu börjar ryggen bli ok, så jag hoppas komma iväg till gymmet och simma nästa vecka i a f. Sen åker jag på chillsemester en vecka till Gran Canaria och sen kommer ju syrran och hälsar på till påsk. Nytt projekt på jobbet också, så egentligen flyter livet på rätt ok, förutom att jag knaprar ibuprofen och allergitabletter :)


Dagens citat:


" No one makes you feel inferior without your consent". Eleanor Roosevelt


Så bra eller hur! Tack Brian för den uppmuntrande kommentaren, och till Maria som kommenterar på min blogg nu, så kul!

Pensionssparande..

oj oj oj vad det är många som kommer kasta sig över det här inlägget känner jag...Jag hade just mitt första möte med en försäkringsrådgivare som ska hjälpa mig pensionspara (hela den här grejen känns väldigt meckig när man bor utomlands), jag ska inte gå in på detaljer, för er och min egen skull men jag känner mig i alla fall väldigt duktig och vuxen just nu och börjar mer och mer övertygas om att finans inte är ett påhitt av satan, det kanske till och med kan vara rätt kul? Rätt attityd hjälper mot allt!

Idag jobbar jag halvdag så ska strax smita iväg och kolla in ett gym i Vila Olympica. Ikväll är det housewarming party hos mina vänner S och S. I helgen blir det till att skriva färdigt psykologiuppsatsen, och det är nog bäst det för nästa vecka kommer det att blåsa på för fullt på jobbet, sådär kul just nu.

TGIF everyone!

Idag kan jag inte blogga...

För det var ingen bra dag, och det kan man ju inte blogga om? Låt oss säga så här, jag fick en känga för mitt självförtroende av en missunnande kollega från det där landet där de tycker att de måste säga allting direkt så att de inte känner sig så himla dåliga själva. Nä, ryck upp dig säger jag och sluta klanka på andra bara för att de mår bra och inte du! Lågt!


Imorrn ska jag kvittra godmorgon när jag kommer in på jobbet som vanligt. Och förhoppningsvis löser det sig med tiden....bita ihop och inte sjunka ner till en sån nivå, tur man har läst Mia Törnbloms bok Självkänsla nu! Ha ha ha!


Trött på ris och sånt...

Min kropp skriker efter kolhydrater idag verkar det som, jag har inte ätit varken ris eller potatis på flera dagar, inte varit sugen eller haft lust att variera så mkt....och idag slog suget till, och jag åt flera bitar choklad, jag äter typ aldrig godis! Och nu har jag börjat fantisera om Big Mac, kebabtallrik....thaimat med ris!

Igår var jag och shoppade på stan, det blev en rutig skjorta från HM Logg som jag såg på HM i veckan men som då inte fanns i min storlek. Det blev även en jacka på HM, svart, en slags blandning av trenchcoat och en annan slags jacka som jag inte kan komma på vad den heter men som var särskilt inne förra våren...armestuk hade den också med fickor och sådana där band på axlarna ni vet...en turkos kofta slank också ner, alltid bra med koftor på jobbet! Det ösregnade hela dagen (faktiskt hela helgen) så till slut var jag genomblöt, mitt paraply höll inte direkt för regnet, som tur var hade jag stövlar på mig½

Idag har jag pluggat. Inga roliga kapitel i början, typ om hur hjärnan fungerar rent biologiskt astråkigt. Men nu har jag plöjt igenom de kapitlena och nu handlar det om motivation och emotion (känslor antar jag ha ha ha)....lite mer intressant.

Ok, klockan är faktiskt bara 9 så jag ska nog göra lite popcorn, annars blir nog inte min kropp nöjd alls!

RSS 2.0