Det var ett tag sen...

jag bloggade, har varit iväg på konferens och sen haft besök från Sverige. Är sjukt trött efter att ha varit social 24/7 i mer än en vecka! Konferensen var dessutom på spanska, så nu har jag verkligen blivit bättre men blev nog samtidigt ganska mentalt trött. Att på min nivå ha ledarskapskurser på spanska, hmmm det var inte lätt! Flottränning var sååå kul och vår guide vi hade i båten var rolig. Vid ett tillfälle sa han till oss att hoppa i floden men jag hängde inte med på det kommandot och såg bara hur mina kollegor helt plötsligt slängde sig ur båten. Och bara för att alla hoppar i sjön hoppar man ju inte efter eller hur? Så guiden skrek till mig att hoppa i, men det ville jag ju inte, så då puttade han i mig! Men det var helt ok, vi fick sen dra upp varandra i båten, inte det lättaste kan jag säga!

Fick verkligen öva på mina interpersonal skills då jag hade en tjej i min grupp som jag verkligen inte klickade med, en skränig katalanska som inte ville lyssna på någon annan, men jag hanterade det bra i slutändan, kulturkrockar var det gott om kan jag säga! Ett par spanjorer kommenterade också att jag var rätt tyst, hallå, konstigt, jag var ju sämst på språket, plus att jag inte direkt kände någon medan de andra kände varandra hyfsat bra! Jag är visserligen den som annars tar täten i sådana här sammanhang men här kunde jag inte det. Eftersom jag dessutom var där mer för att utvärdera än för att öva på ledarskap så tyckte jag att min tillbakadragna approach ändå var det rätta. Kanske var de förvånade eftersom jag är trainer, men jag var ju inte där i egenskap av trainer på det sättet. Man kan faktiskt vara trainer och samtidigt vara introvert, det är jag ju ett bevis på. Jag är extrovert när jag måste!

Tack och lov att det är helg, grillfest i Sant Cugat imorgon, mysigt, hoppas på fint väder!

Hinner inte...

med allt! Just varit på drink med en gammal kollega och vän...."jag väntar fortfarande på ditt CV, vi har en perfekt position för dig i communications!"....hem efter två glas vin, vilket kanske var ett för mycket med tanke på att jag har halsfluss och går på paracetamol för att klara av 10-timmarsdag på jobbet. Tvättar nu eftersom jag åker på ledarskapskurs i tre dagar i Pyreneerna i övermorgon och måste ha rena kläder och vara fri från halsfluss då! Kommer hem fredag kväll och då har barndomsvännen landat i Barcelona ett dygn tidigare och fått klara sig själv i en dag. Sen är det till att underhålla henne i 4 hela lediga dagar! Och sen har jag blivit head huntad idag också, är det tecken på att dra vidare kanske?

En av bästa kompisarna fick drömjobbet men det innebär också att hon tar sitt pick och pack och flyttar grejerna hem till Sverige, om två veckor! Sen är det ut i världen för hennes del. Är visserligen inte avundsjuk på just det, resa är kul men vet inte om jag skulle orka göra det 24/7. Men lite sorgsen att hon försvinner från gänget! Inte tänka på framtiden just nu, en dag i taget....hel vecka ledigt i midsommar och sen ytterligare två veckor i juli som spenderas i Sverige, ska bli så skönt! Sen 30-årsdag i hus på Mallorca i september och måste fixa fest också då....men det tar jag sen.

Nu, kanske skulle slänga ihop CV och skicka in och skicka till MB, eller hinner jag det imorgon?

ja ja...

jag menade andra generationen av iPhone givetvis, ha ha ha!

Intressant...

att jag kan blogga på jobbet? Vi har nämligen en sån dära rolig mjukvara som blockar kategorier av websidor som inte anses höra hemma på jobbet....Bloggar hör till kategorin Social and Networking sites. Kanske har de bara inte koll på lokala bloggsidor då, blogspot är nämligen blockat. Det kan ju bli farligt, kanske skriver jag alldeles för mycket då...

Idag är det verkligen skitväder, sitter här och tittar ut genom fönstret och det känns nästan som om jag är tillbaka i Skottland, och det är ju fyra år sen snart som jag flyttade därifrån. Kanske för att jag lyssnar på ett spår som var nytt för mig när jag var där, sister med Granada....mmm chill är nice idag. Och lite Ultimate Kylie blandat med det, udda jag vet, men jag liksom hittade den i min kompis bil och har precis laddat ner den på datorn.

Kontoret är ödsligt tomt, vanligtvis sitter vi nio pers härinne, inklusive vår praktikant som sitter bredvid mig och pratar och pratar och pratar. 80% av tiden är han rolig och säger intressanta grejer, så det är helt okej, killen är tack och lov smart. Men ibland får han bara mmhmm svar av mig, jag måste liksom jobba ibland också. Han är inte alltid snabb på att fatta vinken heller, vilket förvånar mig, och sen är jag ju för snäll också så jag låtsas ibland vara intresserad att andra generationen av iPod kommer innehålla den och den funktionen, eller hur många invånare hans hemstad har, men presentationer måste bli klara, material redigeras, statistik analyseras och formler i Excel kluras ut! Men idag är det alltså bara jag och LM här. Kom på att jag måste börja använda två initialer för folk istället, jag har för många känningar för att det ska räcka med en bokstav. Min chef är på semester, och praktikanten också, därav tystnaden...och resten är och utbildar eller sitter i utbildning, undrar om det kommer bli en lång fredag. Själv har jag en hyfsat tråkig utbildning att fixa till, jag klurar på hur jag ska lära folk processer och så vidare på ett kul och pedagogiskt sätt, du kan ju tänka dig hur kul det är att sitta med den Power Pointen.

Men det är fredag! Och trots att det regnar som spön i backen (ett uttryck som jag aldrig tror att jag använt förut) så ser jag fram emot grillfest på amerikanarnas terrass imorgon, whatever liksom! Och volleyboll på beachen på söndag....det KAN bara inte regna HELA helgen. DB sticker till Tyskland och min andra roomie skulle iväg och surfa så jag är ensam hemma dessutom, nice!


Söndag...

Vaknade och insåg att det redan var söndag ju. Helgen har verkligen flugit förbi. I fredags var jag och V på fredagsdrinken som vi har med jobbet ibland. Har inte varit på evigheter så det var verkligen kul. Träffade folk som jag inte sett på jättelänge eftersom de egentligen slutat på mitt jobb för längesedan men fortfarande dyker upp på dessa fredagsdrinkar. Det var någon  slags happy hour, två vodka drinkar för 7.50, man kan ju förstås undra vad det var för vodka de hällt i smirnoff flaskorna då.....V tyckte det var hur bra som helst, jag som skulle upp nästa dag i hyfsad tid fick dock hindra henne från att köpa drinkar till mig i slutet. Två räckte bra tyckte jag....såg till att äta när jag kom hem och ta en Resorb. Tack och lov funkade det hur bra som helst och jag var pigg kl 10 nästa morgon.

Underbart väder, åkte in till stan och gick till min frisör, han är holländare och hur bra som helst, klipper mitt hår precis som jag vill ha det. Gorde lite slingor också för att jämna ut min färg och det blev verkligen perfekt, ser helt naturligt ut och inte blonderat, jag har min egen ngt sandtonade blonda färg men är fortfarande ljus. Han är trevlig att prata med också, en kille jag kunnat bli kompis med helt klart! Sen gick jag ner till Passeig de Gracia, det var shortsväder, vilket verkar ha kommit för att stanna, hurra! Gick på HM, tack och lov för svenskt mode ibland. Jag älskar Massimo Dutti, men igår hittade jag precis en sån vit blus som jag planerat för, den fanns bara i stl 34 men den passade, gjorde mitt humör ännu bättre :) Hittade även korallröda beach shorts som jag letat efter och köpte en body lotion Sephora White på, just det, Sephora. Handlade sedan på Corte Ingles mataffär, det är något dyrare men sortimentet är helt fantastiskt. Köpte ingredienser till den sallad som jag tänkte bidra med på picnicen och sen var jag hemma vid 3, hann slänga ihop min sallad innan folk började ringa för vägbeskrivning och dylikt. Det var ju Lindas födelsedagspicknic, men vi skulle vara i parken utanför mitt hus så det kändes som att jag fick organisera en hel del också.

Picknicen var jättemysig, folk kom rätt sent och jag var orolig för att det skulle bli skugga där, men det var nästan så att vi föredrog skuggan för att det var så varmt och soligt, på med solkräm! Spelade basket och pingis med tyskarna och A, jag vann till och med basketen, 21, mot L's pojkvän P. Bara med ett poäng, men ändå! Han hade dock ont i hälen så....

Vid 8-tiden började folk försvinna men jag V, L och killarna stannade kvar och spelade pingis, sen gick vi hem till T och satt på hans terrass, underbart! Han lagade mat igen, lagar helt underbart god mat, tysk och allt som han är. Vi pratade om huruvida vi var typen fru eller älskarinna, äkta man eller älskare. M sa faktiskt att jag var fru, det var ju kul att höra, har alltid fått höra den andra förut, vet inte om jag tycker det är så bra faktiskt....hmmm.

Vid 11-tiden pallrade jag mig hemåt, det var ju bara typ två kvarter för en gångs skull! Somnade och vaknade med huvudvärk. Den hängde envist kvar halva dagen tills jag tog en promenad på stranden och fick frisk luft. Nu hemma igen och dags att laga mat för veckan samt städa och annat roligt!

En helt underbar dag!

Har det  varit, ledig eftersom det var första maj. Vaknade hyfsat tidigt men låg och drog mig innan jag äntligen kom upp och tvättade och åt frukost. Inte förrän halv två var jag inne i stan och drack kaffe i solen med V och L. Sen gick vi nerför La rambla, L köpte blommor ,och genom Gotico och Borne till sushi buffe nere vid Barceloneta. Godaste sushi buffen hittills, oftast är sushi buffe inte bästa kvalitet men det var faktiskt helt ok på den här! Sen mötte jag E och V och E's kompis med samma namn som jag nere på en restaurang vid havet. De åt pizza och jag drack en clara, tror det nästan var sommarens första. De skulle gå på champan, men jag bestämde mig för att gå hem. Jobb imorgon och känner att jag inte borde röra cava på ett tag, läs om i söndags! Dessutom var det fullt med turister i hela stan så jag visste att det skulle vara trångt där. Man måste vara tipsy för att stå på champan om man ska stå ut med att folk praktiskt taget står på varandra och det spills cava överallt!

Nu hemma, ska fixa lite med mitt CV, laga mat för imorgon och sedan somna i tid så att jag är pigg på jobbet imorgon. På kvällen är det fredagsdrink med jobbet och jag har lovat att pallra mig dit. På lördag måste jag dock upp i hyfsad tid då jag ska till frisören, och sen är det födelsedagspicnic i parken, som tur är ska vi vara precis här utanför mitt hus, mycket praktiskt!

RSS 2.0