Jag älskar polsk cuisine!

Ja, hittills har jag bara blivit positivt överraskad, har kommit på att jag älskar mjölksyrad kål, särskilt i soppa, så när jag får chansen beställer jag det! Igår tog Kasha mig till en riktig polsk restaurang där jag åt det, samt stekt fårost med lingonsylt, det var också nåt av det godaste jag ätit! Och till huvudrätt lamm, mört var det....inte igår som jag åt lamm, ja som ni vet är jag inte längre vegetarian...utan håller mig till stenålderskost, det går bra, ibland slinker det ner lite socker i kaffet och i morse åt jag en liten bit bröd. Har inte haft ont i magen alls sen jag började med det så det verkar som om det är gluten trots allt...

Kom just tillbaka från en ryggmassage på hotellets spa....det var billigt så jag slog till. Middagen igår kostade typ 25 euro för både mig och Kasha, inklusive vin, billigt! Men kläder och smink och sånt har tyvärr samma pris som i Spanien eller Sverige, orättvist, i a f för polackerna som ju har lägre lön. Men det är tydligen billigare att bo såklart, och maten är billig, ja och vodka då förstås...

Nu ska jag snart hitta nåt att äta samt besöka de judiska kvarteren, det ska var mysigt. Min kollegas flight blev inställd idag så han kommer inte förrän imorgon, när jag redan har åkt, så jag är ensam igen, men det gör inget!

Missat plan till New York?

Inatt vaknade jag i panik utav att jag drömt att jag och Annelie skulle åka till New York, att hennes pappa skulle skjutsa oss men var irriterad på mig så han slöade jättemycket och jag blev ännu mer stressad och arg men försökte hålla mig lugn. Vi fick checka in men sen fick vi springa jättefort genom flygplatsen och sen såg jag liksom hur planet utanför började lotsa ut...och jag fick typ panik för det var så viktigt för mig att hinna med det där planet, som att hela mitt liv hängde på det!

Det var väldigt märkligt att drömma så intensivt och att till och med vakna utav det med andan i halsen, drömtydning? Verkar som att jag är stressad över någonting, och att jag tror att jag missar nån chans som finns därute, kanske?

Mucho strange...

Stavfel igen!

Så går det när man aldrig skriver på svenska (annat än i bloggen), hotellrum heter det ju, tur jag undvek särskrivning i a f, försöker verkligen tänka noga på det!

På ett hotelrum i Krakow

bloggar jag...här är minusgrader och massa snö! Mysigt, men fy vad kallt med minusgrader. Som tur var så var jag på stan igår och inhandlade fleecejacka att ha under min kappa (som är Barcelona-anpassad, i ull, fast inte så tjock) och ett par skinnhandskar (såklart tappat bort de jag fick av mamma och pappa från Italien). Glad är jag för det ska jag säga, och att jag inhandlade fodrade stövlar hemma i Sverige förra året, de är sjukt sköna och snyggare än uggs...det är jag väl ändå för gammal för eller!

I veckan har jag lite kollegor att äta middag med, ikväll blev det en slags fancy räksallad på hotellrestaurangen, var på stan en sväng men thaistället jag tänkt äta på var stängt, så bestämde mig för att gå tillbaka till hotellet, det är trots allt lite lättare att äta ensam på en hotellrestaurang...så sorgligt det låter ha ha! Nu sitter jag alltså här med BBC på i bakgrunden och tittar ut över Krakows slott, fin utsikt fick jag och stort rum, som är varmt också! När jag bodde på diverse Scandic hotell i Sverige i två och en halv vecka för två år sen frös jag konstant, men här sparar de inte på värmen, skönt!

Kommer jag nånsin kunna flytta hem till Sverige? Hade glömt hur det känns när det är så kallt och mörkt och ödsligt just på grund av dessa två faktorer! Barcelona är alltid levande, till om med en onsdagkväll in november!

Nu ska jag ta ett bad i mitt stooora badkar, m-m-mmm!

Bihåleinflammation..

eller sinus infection har jag råkat få, tror aldrig jag haft det förut, aj vad ont det gör!

I helgen...

har jag inte varit ute och festat, heller! Ändå vaknar jag idag med halsont och bomullskänsla i huvudet, really didn't see that coming! Mysko, hoppas bara att det där influensavaccinet håller nu så att jag inte får influensa....har massor att göra på jobbet den här veckan innan jag flyger till Krakow på söndag. I fredags träffade jag lite kompisar och drack vin, i lördags var jag på stan och shoppade en sväng, se nedan...och på kvällen drack jag vin med kompisar igen, somnade hyfsat tidigt båda kvällarna, skönt!

Hade tänkt springa en runda idag för min rygg är bättre men med tanke på halsont så blev det bara en kort promenad, kände mig väldigt trött. Gick hem och satte på Breakfast at Tiffany's, en av mina favoritfilmer som jag inte sett på evigheter! Somnade dock mitt i, vaknade av att min messenger plingade febrilt. Pratade bort lite tid och syrran hade äntligen skaffat skype. I med några maskiner tvätt och nu är klockan redan kvart i elva. Det känns inte som att det kommer bli några problem att somna trots min lilla tupplur, får nog proppa i mig paracetamol ändå, har försökt undvika det hela dagen i hopp om att den här förkylningen är lätt och försvinner snart!

Har faktiskt surfat lite om hundar, jag är så sugen på att skaffa hund, funderar på en King Charles spaniel, men läste nu att de absolut inte gillar att vara ensamma....jag tänker inte skaffa hund här i Spanien såklart, utan det får bli om jag flyttar hem, och om jag har mamma, pappa och syrran nära.

En ny klänning!

Sprang på den här på Zara igår, och även om jag inte var ute efter klänning eftersom jag inskaffat en hel del sådana det senaste halvåret så var jag tvungen att köpa den, chansade på en small och den passade perfekt!  När jag lade sjalen bredvid insåg jag att jag kanske kan ha den om axlarna, den har nämligen en mörk lila färg i rosorna. Klänningen är mörklila men ser väldigt mörk ut på bilden...Till det svarta pumps, det var skitsnyggt! Köpte även en stickad väst som jag kan ha över mina älskade randiga blusar på jobbet, till svart pennkjol, eller till svarta byxor, perfekt! Det är bara knuten och glasögonen som fattas!

Stenåldersdiet...

Just det ja, jag som tidigare varit vegetarian i perioder (dock alltid ätit fisk), pga min vitiligo (ja och djuren såklart) hittade dock nya rön i en artikel av Staffan Lindeberg www.staffanlindeberg.com om kost och hur det påverkar vårt immunförsvar. Mejeriprodukter samt spannmål innehåller proteiner som vi med anti-immuna sjukdomar reagerar på särskilt, så egentligen ska jag undvika sojaprodukter och bönor och sånt också. Det gör mig inte så mkt...idag har jag dock fuskat ordentligt eftersom jag åt smörgåstårta, den innehöll ju en hel del creme fraiche och även lite skinka. Men jag tänker inte vara så strikt, ska bara försöka minska ner på mejeri- och spannmålsprodukter, vilket jag ändå inte har ätit så mkt av de senaste åren, jag är inte nåt fan av varken mjölkprodukter eller bröd. Artikeln jag läste sa också att det inte verkar finnas några vetenskapliga bevis för att det inte är några hälsoskillnader mellan människor som äter mycket respektive lite protein så man kanske inte behöver oroa sig så mkt för det där....måste ju dock se till att få i mig alla näringsämnen.

Dagens intag:

Knäckebröd med jordnötssmör (bra med nötter, och jordnötssmör innehåller järn)
Te med mjölk och honung
Smörgåstårta (det händer ju inte varje dag direkt, måste varit flera år sen jag åt det)
Kaffe med mjölk
Kycklingvingar och en bacalaokrokett (bacalao är en sorts vit fisk som äts mycket här i Spanien)
Två rutor mörk choklad
Druvjuice
Kolsyrat vatten

Jag har fört matdagbok de senaste veckorna för att ha lite koll på vad jag äter, inte ur viktsynpunkt, jag är nöjd med min vikt, men ur näringssynpunkt för att jag har ganska dåliga blodvärden. Idag ser ändå hyfsat bra ut men när jag jämför med vad andra äter så inser jag att jag äter nog alldeles för lite egentligen. Jag äter nästan aldrig mellan måltider när jag jobbar, jag glömmer bort det helt enkelt, och det ser inte mycket ut för världen. Så nu försöker jag komma ihåg det, och jag är mycket piggare redan, så det ska jag fortsätta med! Inser dock att jag glömde mitt dagliga äpple idag!



Dagen i korthet...

Lärde mig äntligen PeopleSoft ordentligt.
Åt smörgåstårta som jag och Dan lagade igår till lunch, bjöd kollegorna, fick många lovord, och den var faktiskt fantastiskt god.
Fick en chockerande nyhet på möte efter lunch, ingen fara dock.
Kom hem och lade mig på en varmvattenflaska för musklerna värker, särskilt ryggen.

Jag förstår inte varför de värker, jag verkar inte sjuk heller, stress är det enda som jag kan komma på....men känner mig inte farligt stressad. Efter en stund på varmvattenflaskan och en paracetamol är dock värken hyfsat borta.

Pratar med farmor i telefon, hon fyllde 85 igår, har försökt ringa hela kvällen men det tutar upptaget. Farmor är en poppis tant, hon hade minsann fått ställa sig upp på bingon och blivit utropad som födelsedagsbarn, hon verkade tycka det var märkligt, hade dock vunnit nån slags diskhandduk, hängde inte riktigt med där. Hon är cool min farmor, berättar alltid intressanta historier från andra världskriget, vissa har jag hört förut, men det är alltid lika roligt. Men vissa saker håller hon för sig själv, inte förrän förra sommaren fick vi reda på att hennes Urgrossvater var från Polen, jag försökte fråga vad det innebar, alltså hur hon var släkt med honom, men det kom hon inte på. Alltså är jag tysk, finsk, lite polsk och lite svensk, lite gott och blandat sådär, det är bara bra för generna har jag hört!

Oj, det blev inte så kort det här....

Vegetarisk ansträngning...

I helgen åt jag kyckling, var i Salou utanför Tarragona, mäkta tacky stad men vi var där för att gå på spa, Aquum, kan helt klart rekomennderas, bättre än Caldea i Andorra och billigare! Färre besökare också men kan bero på att vi var där tidigare på dagen! I a f tillbaka till kycklingen, mina kompisar ville äta kinesiskt, hittade inte mkt vegetariskt på menyn, tror de anpassar den mycket efter spanjorernas smak, och de är köttätare kan jag säga. Så det blev kyckling med bambuskott och champinjoner, åt lite kyckling men mest svampen och bambun som var himmelskt goda!

Har hittat en helt underbar blogg med vegetariska recept vegetarisk.blogg.se och därifrån ska jag nu laga paneng curry, köpte paneng currypasta på ekologiska affären vid vila olympica i fredags efter gymmet. De hade druvjuice också, I love!

Men nu får det nog vara slut på kompromissandet, bara tanken på att tillaga rå kyckling får mig att må smått illa...så är glad att jag hittade det här receptet som verkar supergott, och utan kyckling! Inte mycket protein, men det är i a f nötter i!

thank you Sarah Palin....

You just delayed the possibility of an American female president for a considerable amount of time....det är verkligen olyckligt!

Det ser hyfsat bra ut för Barak. Men både 2000 (då jag var i USA) och 2004 så var alla övertygade om demokratisk seger och ändå vann republikanerna....därför är jag nervös idag....

Grrr och gnäll....

Idag har jag varit på hyfsat dåligt humör, tja egentligen är det nog inte så farligt men jag är stressad och pressad på jobbet, trött på att folk förväntar sig att man ska droppa allt man har för händer för att serva dem, hallå, tror du att jag sitter och rullar tummarna och väntar på att du ska komma med ett uppdrag??? Nej, så funkar det faktiskt inte, så ja, tog ut det på diverse personer....när man är sådär stressad och pressad så-är-det-lätt-att-det-kommer ut argt! Särskilt jag som är så direkt vanligtvis också (när man jobbar med folk från alla möjliga ställen så är det det som ställer till problem hyfsat ofta). I alla fall var det för en gångs skull en svensk som fick ta min frustration över dålig planering och han lovade snällt kolla på det osv osv, så det gjorde susen, men jag hade ändå dåligt samvete.

Ikväll är det avskedsmiddag för en av projektledarna som ska tillbaka till NYC och Manhattan, man är inte duktigt avundsjuk, även om ekonomin suger där just nu så: Take me with you!!!

Jag sa till E att nä imorrn får jag fasiken vara positiv!! Fortsättning följer....åh nu dammsugar städtanten också (jodå, amerikanen på jobb kallar mig princess, det stämmer nog lite ibland, sa även min fd lite sarkastiskt ibland)....

Denna helgen...

har det bara regnat och regnat, så har varit ett tillfälle att catch up på mina böcker, mm jag är en sån som har ett par böcker på gång innan jag bestämmer mig för vilken jag gillar mest och vill läsa i sträck. The Other Boleyn Girl är äntligen utläst, och så har jag kollat på Gilmore Girls och nu är jag helt hookad igen, jag bara älskar dialogen! Är sugen på att köpa säsong 5 faktiskt....nästa helg är det spa igen, ser framemot det, och Andorra, jag älskar Andorra!

Förra söndagen på zoo!


RSS 2.0