Jag lever...

har bara inte haft lust, tid eller motivation till att plugga. Ok, tid var nog överdrivet men jag lovade mig själv att julen skulle ägnas åt böcker och inte åt surfande, det gör jag nog som det är, därmed inget bloggande heller.

Julen var lugn och skön med familjen, många trevliga julklappar. Nu tillbaka på jobbet i Barcelona, det är väldigt lugnt på jobbet, första gången jag jobbar på nyårsafton, vad jag kan komma ihåg i alla fall, ikväll blir det lite fest och sen ska det bli skönt att vara ledig igen. Solen skiner på en hyfsat blå himmel, gott nytt år! 2009 is gonna be my year!

Nja Brian...

Don't know if you read my last entry thoroughly or if your Swedish isn't on that level yet :). Jag tänker inte på figuren, och är som du helt övertygad om att rött vin bara är bra för hälsan! It was about the fact that I recently had to start eliminating gluten from my diet and thus that is lowering the carbohydrate intake (involuntarily), which in turn makes me drunk faster!!

On that note....ikväll är det företagets julfest, så är ju verkligen viktigt att jag tänker på det! Dessutom flyger jag imorgon eftermiddag och det är INTE kul att flyga bakis!


Note to self...

minska på mängden rödvin när du inte kan äta samma mängd kolhydrater som alla andra!

Igår var jag på julklappsbyte alltså, tja eller tävling, alla köpte ett par presenter för högst 5 euro och sedan lade vi dem i en hög och spelade tärning om dem. Det är ju St Nicholaus idag och det är tydligen större än julafton i Belgien/Holland. Jag lyckades vinna mest presenter av alla, sen var det ju dock en andra omgång med speciella regler där man fick sno julklappar av varandra, det var kul, och jag hade i slutändan ändå mest presenter. Jag och D som bor i samma lägenhet kom på att vi behövde ju inte sno av varandra....så det slutade med att vi hade de presenter som vi ville ha, jag vann ljus, champagne och glas, julgranskulor och lite annat smått och gott. Kändes mysko att inte ens kunna smaka av de flesta godsaker, Ferrer Rocher, som jag älskar till exempel, innehåller mjöl....alltså allt kexaktigt är ju uteslutet. Inte åt jag pasta heller som de andra utan bara sås med riven ost, det var gott såklart men saknade allt pastan lite. Och hade nog framförallt tålt mer rödvin då....så det måste jag tänka på i framtiden...

Klockan hann bli 12 innan jag kom iväg till J's födelsedagsfest men det hade precis börjat....Det var mycket trevligt, vid halv tre skulle de andra vidare till klubb men jag skulle till en annan bar då en kompis till mig är i Barcelona över helgen och hon skulle möta upp alla där, det slutade med att jag åkte hem ändå för jag var så trött och helt övertygad om att jag definitivt inte skulle ha mer rödvin. Det var nog en bra idé visserligen, men jag har ändå haft huvudvärk hela dagen!


Nu ska jag fortsätta läsa den underbart bra boken Låt den rätte komma in!


Dagens...

Humör: Fredags!
Gjort: Jobbat, först trainat PSFT sedan tagit tag i andra grejer på min to do list
Planer: Åka hem, duscha och sen bege mig till julklappsbyte, födelsedagsfest och kanske senare en annan fest...
Ser på: Min datorskärm och genom fönstret ett hotell och en motorväg, men i solsken!
Lyssnar på: En blandad CD
Läser: E-mail
Dricker: Vatten
Äter: Paneng curry med kyckling, nu en clementin
Bästa: Att det är långhelg, är ledig på måndag och att det händer en massa roligt
Sämsta: Att jag måste stanna här en halvtimme till
Väder: Soligt och varmt igen!

Juklappar...

inhandlade OCH inslagna, tja nästan i a f....Idag har jag haft ledigt, hade en dag kompensation att ta ut så jag tänkte att varför inte en onsdag, mitt i veckan sådär? Sagt och gjort....sov länge, åt frukost framför CNN (har inte så mkt annat att välja på) och begav mig in till stan. Solen sken, det var lagom kallt och jag hittade julklappar till både mamma och syrran. Syrrans är nu klara och det är den tredje december! Det är inte likt mig ska jag säga....mammas och pappas julklappsdos är endast halvfärdig...men är på god väg. Sen handlade jag även lite julklappar till fredag då vi ska ha lite julklappsbyte, man får handla för högst 5 euro och jag måste säga att jag hittade fem mycket bra julklappar för det priset!

Förresten, om jag inte bloggat om det så har jag äntligen kommit fram till att jag är glutenintolerant. Det innebär inte en enda smula bröd i resten av mitt liv!! Men det finns ju glutenfria alternativ. Sen jag slutade äta gluten har jag mått sååå bra, jag kan inte beskriva hur skönt det är! Är inte heller lika trött längre, det är underbart. Tål inte lika mkt socker längre, igår åt jag en och en halv ruta mörk choklad och blev illamående, alltså bara av sockret, det gick över på en liten stund....Jag funderar på hur länge jag haft gluten allergi, har forskat lite och upptäckte att massor med människor som har anti-immuna sjukdomar är glutenintoleranta, jag har ju haft vitiligo sen tonåren men har inte haft andra besvär förrän jag fick magproblem för ett par år sen. Det senaste året har jag gått ner 6.5 kilo...jag trodde det bara berodde på att jag ätit för lite eller nåt, men troligen är det glutenallergin som har gjort det....vi får se om jag går upp nu igen, jag tror att kroppen kommer vilja hitta sin normalvikt igen, så det ska ju bli intressant att se vad det blir, jag chansar på att jag kommer gå upp en 2-3 kilo nu.

Nu ska jag fortsätta slå in julklappar, och lyssna på An Easy Christmas! Ni förstår inte hur osannolikt det är att jag slår in julklappar den tredje december!


RSS 2.0