oj vad mycket stavfel...

det blev i förra inlägget, får ursäkta mig med att jag ligger i sängen och har laptopen i knät och det är därför!


Och häromdagen tog jag influensavaccin, skriver det här så att jag har koll på i framtiden om det är en bra idé eller inte...


Over and out!


Kost och hälsa och sånt..

Bestämde mig för några veckor sen att jag måste äta ännu mer hälsosamt än jag gör, och syrran tipsade om anti-inflammatory diet, vilket var orsaken till att jag sluta äta kött för flera år sen: av flera anledningar, min vitiligo, hälsa och såklart för djurens skull...fast fisk och skaldjur har jag ju alltid ätit. Det går bra med kosten faktiskt, har mest ätit vegetariskt denna vecka. Mejeriprodukter är som vanligt svårt att ge upp, ost är ju så gott! Så det går bara inte att ge upp helt och hållet, det blir för krångligt att hålla på med det, så jag gör mitt bästa.

Igår var vi ute med det nyaste projektet som just gått live. Vi bowlade (andra rundan fick jag ihop 134 poäng), vårt lag van faktiskt! Sen åt vi middag och sen blev jag övertalad att hänga med ut i Gracia, det var trevligt, men kom hem väl sent, halv fem på morgonen var jag i säng. Anti-inflammatory diet innebär att man ger upp alkohol också såklart, men man får dricka rödvin, så det är inget svårt för mig. Den enda alkohol jag egentligen gillar är rödvin. Såklart jag kommer unna mig en god cocktail nån gång då och då, men då får den allt vara speciell!

Trots att jag var i säng så sent vaknade jag redan vid 10-tiden och kunde inte somna om, så åkte in till stan en sväng. Soligt och underbart väder, säkert 22-23 gradet, njöt av ensamtid och bok och en siesta. Nu har jag lagat mat och tänkte kolla på film. Det är fest ikväll men jag har ingen lust att gå, det får räcka med igår, som ändå var fantastiskt kul (competitive som jag är så gillar jag bowling!)

Dagens intag:

Två knäckebröd med avokado och salt (undrar om man kan överdosera avokado, det är mitt enda pålägg nuförtiden).
Kaffe med sojamjölk
Brie med aprikoser
Grönsaksgryta med gröna bönor och sötsur sås, basmatiris
Iste, apelsin
Oliver

Ska nog hämta lite fler oliver nu...

Riktiga höstlöv!

Fick jag se i Pyreneerna denna helg! Trodde inte det fanns i Spanien, för här i Barcelona går de direkt från gröna till bruna, men när vi kom upp i bergen var träden, gula och röda också, så jag fick uppleva ordentlig höst. Det regnade av och til när vi körde upp på lördagen, men idag var det fint och hyfsat soligt på vägen hem. Och klar, hög luft som ombyte, här i Barcelona har det varit fuktigt och hyfsat varmt den senaste veckan...

Fick tag på ett jättebra erbjudande, spa på Caldea och hotell på trestjärnigt (fyrstjärnigt var slut tyvärr) för 52 euro, bargain! Spat (låter konstigt!) var helt ok med thermal water (vatten med massa mineraler från bergen antar jag) och det fanns jacuzzis, hammam och romerskt bad samt vanliga pooler inne och ute, utan klor! Vi var där i 4 timmar och tog även en ryggmassage. Kände mig avlappnad även om jag i början var lite irriterad på att alla spanjorer och fransmän inte verkade njuta så mkt utan pratade och gick in och ut från alla olika grejer efter bara ett par minuter! Hotellet var helt ok för det priset, åt en god middag med gott vin på en traditionell restaurang och vaknade på söndagen utvilad. Upptäckte att affärerna var öppna, Andorra är ngt av ett shoppingparadis då det är skattefritt! Köpte en kofta på Zara och ett par knästrumpor på Mango till lägre pris! Vet inte riktigt hur jag ska klä mig med knästrumporna än, men har lite ideer på hur det kan bli med min höga jeanskjol.

Snart dags för sängen, ska bara hänga lite tvätt och diska lite.

Måndag och tillbaka till verkligheten...

Valencia var kul, söta havsdjur och vetenskapsmuseum, me like! Det var dock molnigt hela tiden och regnade då och då, men med min regnkappa som jag köpte för 4€ på Mallorca så var jag väl utrustad för en gångs skull. Jag var dock trött och snuvig hela helgen så efter dagar fulla med aktiviteter höll jag på att somna vid middagsbordet varje kväll vid 12 (ja, vi är ju i Spanien). Så går det när man är 30 och sjuk. Förkylningen hänger envist kvar, och folk på jobbet kommenterar att jag ser trött ut och att jag inte pratar lika mycket, kanske bra det förstås!


Mina jobbdagar fylls för tillfället med instructional design. Jobbar bland annat på att förbättra min kurs i interkulturell kommunikation, ett roligt, men svårt ämne. Det är svårt att på ett bra sätt lära ut hur andra människor tänker och kommunicerar, och jag vill att kursen ska vara bra så jag filar och filar på den hela tiden, raderar och lägger tillbaka, försöker uppdatera övningar som passar gruppen osv.

Här i Barcelona är det varmt och fuktigt, men molnigt och det tillsammans med förkylningen gör nog att jag inte känner mig lika uppåt som vanligt. Planerar dock en spa i Andorra till helgen, känner att det är helt ok att lägga pengar på det just nu!

busy busy busy...

och ögonen kliar och har rakblad i halsen. På jobb ändå förstås men längtar mest hem till min säng och en bra film. Ska dessutom traina, ja alltså undervisa, i eftermiddag, roligt när man har ont i halsen, men det får gå!

Mallorca var underbart, födelsedagsfesten likaså i fredags. Inte lika roligt att vakna kl 9 när man somnade halv sex av att man är bakis och sjuk samtidigt (ja, jag kände av detta redan i fredags men kunde ju inte bli sjuk då så proppade i mig paracetamol). Det har alltså hållit i sig sen dess, var nu tvungen att skjuta upp min influensavaccinering som jag hade tid för imorgon pga av den är halsinfektionen (som dock verkar vara bakterie för en gångs skull). Funderar dock fortfarande på om jag ska vaccinera mig eller inte. För två år sedan gjorde jag det, blev dock ändå sjuk, men inte så kraftigt, förra året fick jag maginfluensa både  i oktober, november och januari, vilket visserligen gjorde att jag gick ner 4kilo som jag inte gått upp igen sedan dess, men det var verkligen inte kul! Men så googlade jag vaccinering och då visar det sig att om man haft det året innan så är man immun i 10 år medans vaccinet bara håller i ett...kan det stämma verkligen? Jag tycker man blir ju alltid sjuk minst en gång per höst/vinter och för mig känns det alltid som influensa för jag får så ont i kroppen. Ja och så får jag ju alltid magproblem, i princip bara jag får en förkylning, min känsliga lilla mage :)

RSS 2.0